Ventileren

Balans

Comfort

Kwaliteit

Waarom balansventilatie?


Viento is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in balansventilatie. Van bij de opstart van ons bedrijf maakten we een duidelijke keuze voor de installatie van ventilatiesystemen type D. Enkel dit type ventilatiesysteem zorgt voor een constante verversing van de lucht in uw woning zonder dat u extra openingen moet maken in de bouwschil. Zo wordt u niet gehinderd door koude, tocht of lawaai van buiten. Er wordt een even groot debiet aangevoerd als afgevoerd, vandaar de term balansventilatie. U bent dus niet afhankelijk van de weersomstandigheden, zoals bij ventilatiesystemen type A, B en C. De buitenlucht wordt bovendien gefilterd en opgewarmd voor deze uw woning binnenkomt. De afgevoerde lucht draagt zijn warmte over aan de aangevoerde lucht via de warmtewisselaar, met een rendement van minstens 85%.


Dit alles zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in evenwicht!


Waarom Viento?

"Een goed werkend ventilatiesysteem is het resultaat van een correct ontwerp, een juiste plaatsing en een degelijk onderhoud."

Persoonlijke aanpak


Van bij het ontwerp tot en met de uitvoering bent u zo betrokken als u zelf wil: alles gebeurt in samenspraak en volgens uw persoonlijke behoeften.

Wij werken nauw samen met uw architect en met het hele bouwteam

          

Professionele installatie

Onze installateurs zijn ervaren vakmensen

Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen

VIENTO is gecertifieerd ventilatieverslaggever

Opvolging en onderhoud

Jaarlijks krijgt u een herinneringsmail voor het vervangen van de filters.


Na drie jaar werking is het aan te raden een groot onderhoud van de unit te laten uitvoeren. Hiervoor kan u - bij sommige merken - een onderhoudscontract afsluiten en anders contact opnemen voor een offerte.


Na negen jaar werking wordt aangeraden om de kanalen te laten reinigen. Hierover kunnen wij u doorverwijzen naar de firma Dexair: www.dexair.be